Gå till innehåll
Falu Ryttarsällskap
Falu Ryttarsällskap

God Jul & Gott Nytt År!

Vi vill passa på att önska alla gamla och nya medlemmar i Falu RS en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Vi brukar ju informera om saker via hemsidan www.fars.se och våra sociala medier på Facebook och Instagram. Men här kommer en lite mer samlad information i form av ett medlemsbrev om vad som är på gång och vad som gäller.

Falu RS – en välmående 30-åring

Snart är vårt jubileumsår till ända. Det har varit ett välmatat år med en massa olika aktiviteter. Tävlingar med jubileumstema, clinic med Jens Fredricson, jubileumsfest vid sidan om alla träningar.
30 år går fort och vi kan konstatera att Falu RS har blivit en av Dalarnas största ridklubbar och vidmakthåller ställningen som länets största tävlingsarrangör med engagerade medlemmar. Vi har under dessa år arrangerat SM i hoppning två gånger och nästa år är det dags igen. Då ska vi arrangera SM i ponnydressyr på Lugnet. Mer info om det kan du läsa under Dala Equestrian Week.

Ny hemsida

Inom kort kommer vi att få en ny hemsida. Innehållet kommer att vara detsamma som på den nuvarande, men designen helt annorlunda. Det beror på att den webbplattform vi haft på Idrott-on-line släcks ner vid årsskiftet. Vi rekommenderar att du klickar runt på den nya sidan och bekantar dig med den så du hittar vad du söker om träningar, priser, kalender och nyheter osv.

Medlemsavgifter

Nytt år betyder ny medlemsavgift. Det är samma priser, dvs ingen höjning av medlemsavgiften, som gäller 2023.
Junior: 350 kr
Senior: 400 kr
Familj: 875 kr

Sätts in på bg 5347–7774

Viktigt att komma ihåg är att fylla i formuläret som finns på hemsidan även om du förnyar ditt medlemskap. Formuläret ska fyllas i en gång per år för både nya gamla medlemmar

Extra viktigt för tävlingsryttare är att betala medlemsavgiften i samband med att man löser tävlingslicens. I annat fall är inte licensens giltig och man kan bli utesluten/avstängd och få böter om det upptäcks på tävling eller efteråt. Det är inte minst viktigt eftersom det ingår en försäkring i medlemskapet för alla medlemmar, den kan vara bra att ha om det händer en olycka på träning eller tävling.

Träningar 2023

I kalendern på hemsidan ligger alla träningar upplagda både för klubbtränare och gästtränare 2023. Även andra bokningar i ridhusen syns där. Du kan även läsa mer under fliken Träningar på hemsidan för att se hur man anmäler sig till respektive träning och hur man köper träningsbiljetter.
För att vara med på våra träningar, som är subventionerade av FaRS, dvs de som du köper träningsbiljetter till, krävs medlemskap i föreningen.

Gästtränare

Vi har gästtränare som kommer regelbundet och datumen ligger i kalendern på hemsidan.
I hoppning har vi Leif Hall och Sandra Jacobsson.
I dressyr har vi Maria Ia Eriksson och Margareta Maggan Osmund.
För att få vara med på träningarna gäller följande prioriteringsordning:

Tävlingsryttare i FaRS
Medlemmar i FaRS
Icke medlemmar (betalar en extra avgift om 100 kr/tillfälle)

Anläggningskort och ridhusregler

Du kan som medlem i FaRS lösa anläggningskort, antingen helår eller terminsvis för en eller flera hästar. Mer om priser och vilka regler som gäller hittar du på hemsidan under rubriken Anläggning. För att lösa anläggningskort ska du vara medlem. OBS att det är differentierade avgifter om du tävlar för annan klubb än FaRS eller Sveden.

Anläggningskortet kan användas på fria ridtider. Se grundschemat och kalendern om bokningar och vilket ridhus som är ledigt.

Dala Equestrian Week med Dalahoppet och SM i ponnydressyr 12–21 maj
Vi har glädjen att presentera ett nytt koncept som vi aldrig sett i Dalarna tidigare och som vi är först med i regionen. Vi kommer att arrangera först Dalahoppet under tre dagar (12–14 maj) och under Kristi Himmelsfärdshelgen direkt därefter (18–21 maj) ponny-SM i dressyr. Vi kallar det Dala Equestrian Week. Det blir alltså 7 tävlingsdagar som ska roddas ihop med allt från uppstallning, byten av ekipage i uppstallningen, ombyggnad från hopparena till dressyrarena osv. Det här kan bli en upplevelse utöver det vanliga. Kanske det roligaste du varit med om i hästväg.
Vi kommer att behöva alla er medlemmar och vi kommer att behöva ett stort antal volontärer.
Just nu sätter vi organisationen för veckan. Och vi återkommer med mer information. Men reservera redan nu datumen.

Övriga tävlingar 2023

Det är på följande datum:
18–19 mars – hoppning häst (Sveden)
25.27 augusti – dressyr häst/ponny (Sveden)
21–22 oktober – hoppning häst/ponny (Sveden)
Anteckna gärna datumen då vi behöver funktionärer till alla dessa tävlingar.

Och då kommer vi osökt in på området om medlemsförmåner där du samlar timmar som du kan omvandla.

Medlemsförmåner

Som medlem kan du få återbetalning till både licens och/eller anläggningskort på Sveden, genom att jobba som funktionär på våra tävlingar under året- Sen redovisar du timmarna på blanketten som finns på hemsidan.
Deltar du i andra aktiviteter som till exempel att köra hinderparken/staketen till och från Lugnet, städdagar på Sveden inkl. veckostädningen, sladdning ridhusen, måla hinder eller hjälper till på Pay&Jump och Pay&Ride kan du skicka in dina timmar så deltar du i ett medlemslotteri. Även det kan du läsa mer om på hemsidan.

Championat

Varje år delar vi ut championat till klubbens tävlingsryttare i de olika grenarna. De uppmärksammas på årsmötet varje år.

Kommunikationskanaler

För att få mer information om aktuella saker som händer i föreningen eller på anläggningen kan du följa oss på sociala medier, Facebook och Instagram. Vi har en grupp där betalande medlemmar i föreningen är målgruppen och kan få intern information, Falu RS – endast medlemmar. Sen har vi en grupp för externa målgrupper som heter Falu RS – extern information. Sök gärna medlemskap i båda grupperna för att hänga med på vad som händer. Hemsidan och kalendern är förstås också bra att ha koll på.


Slutligen vill vi återigen önska alla medlemmar en riktigt GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

 

Senast uppdaterad: 2023-01-08

Senast ändrad av: Eva Österlund

Besöksadress

Svedens gård
791 96 Falun

Postadress

Falu Ryttarsällskap, Box 33
791 02 Sundborn

Kontakta oss

023771162
lena.sterner@telia.com